Učlanjenje u EQUINET mrežu

Equinet prvaPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sudjelovala je u Briselu na Godišnjoj skupštini mreže Equinet – European Network of Equality Bodies – kako bi ukratko predstavila svoju instituciju članovima i članicama mreže koji su potom jednoglasno prihvatili članstvo Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova u Equinet mreži. Pored pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, u Equinet mrežu učlanjena je i nacionalna institucija za osobe s invaliditetom s Malte (National Commission for Person with Disabilities) i nacionalno vijeće za ravnopravnost pri ministarstvu rada Italije (National Equality Councillor).

Equinet2Nakon prihvata u članstvo, uz instituciju pučke pravobraniteljice RH, EQINET trenutno okuplja europsku 41 instituciju za ravnopravnost u svrhu njihovog osnaživanja u borbi protiv diskriminacije temeljem raznih osnova – dobi, invalidnosti, spola, rase ili etničke pripadnosti, religijskog ili drugog uvjerenja i seksualne orijentacije.

 

Cilj je jačanje nacionalnih tijela za ravnopravnost kako bi postigla svoj puni potencijal uz pomoć mreže na europskoj razini.

 

EQUINET web

Objava Equineta o novim članicama

Attachments:
Download this file (AGENDA Equinet AGM 2013.pdf)AGENDA Equinet AGM 2013.pdf[ ]209 Kb