Pravobraniteljica na stručnom skupu u Varaždinu

Varazdin27052014Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sudjelovala je na stručnom skupu koji se održao u IV. Osnovnoj školi Varaždin u organizaciji udruge Status M u suradnji s Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova. Tema je bila rodno osviješteni pristup radu s mladima. Stručni skup namijenjen je psiholozima, pedagozima i sociolozima, voditeljima/cama školskih preventivnih programa osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije, a prisustvovale su i predstavnice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Ludbrega te Povjerenstva za ravnopravnost spolova Općine Trnovec Bartolovečki.

Skup je organiziran u sklopu programa Organizacije mladih Status M koja je do sada radila s više od 5000 mladića i 400 osoba koje rade s mladićima na prevenciji rodno uvjetovanog nasilja i promociji zdravlja. Organizaciju skupa koordinirala je voditeljica županijskog stručnog vijeća, Mirjana Vincek-Škvorc.
 
Pravobraniteljica je u svom izlaganju predstavila instituciju i nadležnosti pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, definiciju ravnopravnosti spolova i odnos moći u političkom i gospodarskom životu, statistiku pritužbi građana i građanki koje se obraćaju instituciji Pravobraniteljice te rezultate istraživanja javnog mnijenja među učeničkom i studentskom populacijom o stavovima vezanima uz ravnopravnost spolova.

Stručni skup u Varaždinu, Status M, 29.5.2014.