Hrvatski English


Ustav RH, čl. 3. …ravnopravnost spolova jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.
Ostalo | 22.10.2021.

Sastanak na temu pripreme konferencije o sportu 17.5.2022.

PRS logoPravobraniteljica Višnja Ljubičić sastala se s dopredsjednicom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i predsjednicom HOO-ove Komisije za ravnopravnost spolova u sportu Moranom Paliković Gruden, na temu pripreme konferencije o sportu koja će se održati u Zagrebu 17. svibnja 2022.

Pravobraniteljica će u organizaciju konferencije biti uključena kao jedna od partnerica, pored Hrvatskog olimpijskog odbora, Agencije za elektroničke medije i nekoliko tijela državne uprave. Predviđena su četiri panela, na kojima će sudjelovati i Pravobraniteljica s rezultatima istraživanja koje priprema u okviru projekta „Glas žena u sportu“. Pravobraniteljica trenutno provodi istraživanje „Ravnopravnost spolova u medijskom izvještavanju o Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2021.“, a naknadno također planira provesti medijsku analizu Zimskih olimpijskih igara koje će se održati u Pekingu u razdoblju od 4. do 20. veljače 2022.


EU projekti Pravobraniteljice:
Jednaka prava, jednake plae, jednake mirovine
Izgradnja uinkovitije zatite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema enama
Prema stvarnoj ravnopravnosti mukaraca i ena
Uklanjanje staklenog labirinta

Rad Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova do 2020. pohranjen je na adresi arhiva.prs.hr te da je dostupan kao arhiva djelovanja od 2003. do 2020.