U Rijeci se održava "Ex-Yu Konferencija" na temu obiteljskog nasilja

elsaRijekaPravobraniteljica Višnja Ljubičić danas je sudjelovala na „Ex-YU Konferenciji“ u Rijeci koja se održava 26.11.-01.12.2014. u organizaciji Europske udruge studenata prava (ELSA). Tema ovogodišnje konferencije je problem obiteljskog nasilja, a cilj projekta je podići svijest građana o postojanju problema i potrebi za njegovo rješavanje, kao i pronalaženje i izrada prijedloga rješenja koji će se uputiti nadležnima u državama regije. Konferencija je dio međunarodne kampanje SAV - Street Against Violence.

Pravobraniteljica je održala predavanje u kojem je govorila o iskustvima institucije Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova vezano za obiteljsko nasilje te o svih aspektima te problematike u kontekstu kršenja ljudskih prava, kršenja Istanbulske konvencije, Opće deklaracije o ljudskim pravima, Europske konvencije o ljudskim pravima i temeljnim slobodama i drugim međunarodnim, ali i nacionalnim propisima i dokumentima.

Ex-YU Konferencija održava se petu godinu zaredom, obuhvaća šest zemalja regije (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hecegovina, Crna Gora i Makedonija), a ove godine Hrvatska je prvi put domaćin konferencije.

Europska udruga studenata prava (ELSA) najveća je europska, neprofitna i nepolitička udruga studenata prava i mladih pravnika. Osnovana je 1981. godine u Beču, a trenutno ima podružnice u 42 europske države te okuplja preko 32 000 individualnih članova na više od 180 pravnih fakulteta. Sjedište ELSA-e International nalazi se u Bruxellesu, a 1992. je osnovana i ELSA Hrvatska. ELSA Hrvatska ima lokalne podružnice na sva četiri pravna fakulteta u Hrvatskoj: ELSA Zagreb, ELSA Rijeka, ELSA Osijek i ELSA Split.

Predavanje pravobraniteljice Višnje Ljubičić na Konferenciji možete vidjeti ovdje >>

Attachments:
Download this file (Akademski program Ex-Yu konferencije 2014. Rijeka.doc)Program konferencije[ ]37 Kb