Održana edukacija u sklopu projekta „Mladi za ravnopravno društvo“

Mladi za ravnopravno društvoU Zagrebu je u Tribinama Grada Zagreba u trajanju od 14 do 17 sati održana edukacija za mlade, učenike/ce i studente/ice u okviru projekta „Mladi za ravnopravno društvo“. Projekt provodi Ženska soba u partnerstvu s Gradom Zagrebom i Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u suradnji s Prvom gimnazijom Zagreb i Učeničkim domom Škole za primalje.

Opći cilj projekta je osnaživanje i poticanje mladih za preuzimanje aktivne uloge u postizanju rodne ravnopravnosti, a cilj edukacije je omogućiti mladima dodatno stjecanje znanja o mogućnostima aktivnog uključivanja u postizanje pozitivnih društvenih promjena kroz rad institucija i organizacija civilnog društva. Polaznici edukacije bili su učenici/e i studenti/ce koji su u projekt uključeni od njegovog samog početka i koji su sudjelovali na radionicama o rodnoj ravnopravnosti i aktivnom građanstvu u organizaciji Ženske sobe.

Na edukaciji je sudjelovao savjetnik pravobraniteljice Josip Grgić održavši izlaganje pod nazivom „Suzbijanje diskriminacije – što činimo i što možemo činiti“. Savjetnik pravobraniteljice je u svom izlaganju polaznike/ce edukacije upoznao s ovlastima i načinom rada Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova navodeći primjere iz prakse i opise slučajeva diskriminacije na kojima je Pravobraniteljica radila, s naglaskom na primjerima rodnih stereotipa u području obrazovanja. Ostala izlaganja na edukaciji održale su Mija Rakarić (Volonterski centar Zagreb), Anamarija Sočo (Status M), Kristina Ivanović (Grad Zagreb), Davorka Osmak-Franjić (Pravobranitelj za djecu) i Sanja Cesar (CESI).