Sastanak s udrugom NG Buntovnici

NG BuntovniciPravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, održala je sastanak s predstavnikom udruge iz Nove Gradiške NG Buntovnici, Momirom Divjakom, temeljem uspješne dugogodišnje suradnje Pravobraniteljice s različitim dionicima na lokalnoj razini. Jedna od tema sastanka bila je potencijalna suradnja u okviru prijave natječaja za projekte financirane sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova. 

Pravobraniteljica pozdravlja sve aktivnosti lokalnih institucija, organizacija civilnog društva i ostalih aktera u implementaciji načela ravnopravnosti spolova i suzbijanju diskriminacije u lokalnim sredinama. Od 2013., Pravobraniteljica u kontinuitetu radi na projektima financiranima sredstvima Europske unije, a koji joj omogućuju da na širem području  Republike Hrvatske (nacionalnoj i lokalnoj razini), na što učinkovitiji način i sukladno zakonskim ovlastima, promiče ravnopravnost spolova u svim područjima  života i rada te daje preporuke i predlaže poboljšanja i unaprjeđenja.

Uz pravobraniteljicu Ljubičić, na sastanku su sudjelovali/e Mladenka Morović, voditeljica Službe za opće poslove, Sanda Brumen, koordinatorica projekta „Jednaka prava-jednake plaće-jednake mirovine“ i Srđan Kerčević, koordinator EU projekta „Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama“.