Sastanak s udrugom Dugine obitelji

dugineobiteljiPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić i stručna suradnica Martina Strunjak sastale su se s predstavnicima udruge Dugine obitelji Danielom Martinovićem i Zrinkom Znidarčić kako bi se upoznale s planovima i projektima koje Udruga priprema za ovu godinu. Dugine obitelji su početkom 2018. tiskale prvu LGBTIQ slikovnicu naziva „Moja dugina obitelj“ u cilju jačanja socijalne integracije djece koja imaju istospolne roditelje te promicanja tolerancije i poštivanja različitosti, a pravobraniteljicu su ovom prilikom uputili da je u tijeku izrada nove slikovnice. Pravobraniteljica pozdravlja nastavak ove vrijedne inicijative usmjerene na osnaživanje duginih obitelji kroz edukaciju, senzibiliziranje i informiranje javnosti.

 

Jedna od tema sastanka bio je i nedavno izglasani Zakon o udomiteljstvu na koji je Pravobraniteljica uputila primjedbe predlagatelju propisa zajedno s preporukom za omogućavanje udomljavanja i životnim te neformalnim životnim partnerima, odnosno za njihovo uključivanje u definiciju udomiteljske obitelji.

Zaključno je Pravobraniteljica potvrdila svoju otvorenost za suradnju s Udrugom u pitanjima od zajedničkog interesa, a radi jačanja podrške duginim obiteljima.