Pravobraniteljica u Daruvaru održala predavanje mladima

daruvar impress za webU organizaciji daruvarske udruge za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu 'Impress', a u okviru Erasmus+ projekta naziva „Gender Equality Starts Now“, savjetnik Pravobraniteljice, Nebojša Paunović održao je u daruvarskom Hotelu Termal predavanje sudionicima projekta na temu iskustava i izazova u radu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. U skoro trosatnom predavanju, istaknut je normativno pravni okvir temeljem kojeg su ustanovljeni svi pravobraniteljski uredi u RH, ovlasti i uloga Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, statistički podaci vezani uz djelovanje ureda, najveći izazovi u radu te nekolicina konkretnih slučajeva kao ogledni primjeri rada ureda, ali i kao pokazatelji svih izazova s kojima se u radu susreće Pravobraniteljica.

U vrlo dinamičnoj i interaktivnoj diskusiji sa sudionicima projekta, raspravila su se sva pitanja vezana uz specifičnosti problema koji pogađaju spolne i rodne manjine u Republici Hrvatskoj, ali su se i razmijenila iskustva sudionika vezana uz situacije u njihovim zemljama. Predavanje je slušalo oko 20tak predstavnika/ca organizacija civilnog društva u dobi između 18 i 30 godina koji se u svojim zemljama bave ljudskim pravima i ravnopravnošću spolova.

Projekt se inače provodi u sedam zemalja, a, kako je već navedeno, u Republici Hrvatskoj ga provodi udruga Impress iz Daruvara. U njemu sudjeluje oko 20-tak sudionika/ca iz Armenije, Gruzije, Turske, Litve, Rumunjske i Ukrajine. Glavni cilj projekta je definiranje problema rodne (ne)ravnopravnosti u zemljama sudionicama i na europskoj razini, a jedan od specifičnih ciljeva je razmjena praksi i iskustava osoba koje se bave tom problematikom.

Attachments:
Download this file (Daruvar - mediji predavanje.pdf)Bjelovarski list, 09. 01. 2017. [ ]640 Kb