Sastanak s predstavnicima udruge Impress iz Daruvara

Impress malaPravobraniteljica Višnja Ljubičić primila je na sastanak Dubravka Šopara i Josipu Anđal iz Udruge za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu 'Impress', a povodom uspostavljanja suradnje na Erasmus+ projektu „Gender Equality Starts Now“.

Projekt se provodi u sedam zemalja, a u Republici Hrvatskoj ga provodi udruga Impress. U njemu sudjeluje oko 20-tak sudionika/ca iz Armenije, Gruzije, Turske, Litve, Rumunjske i Ukrajine. Glavni cilj projekta je definiranje problema rodne (ne)ravnopravnosti u zemljama sudionicama i na europskoj razini, a jedan od specifičnih ciljeva je razmjena praksi i iskustava osoba koje se bave tom problematikom.

U okviru tog cilja dogovoreno je sudjelovanje pravobraniteljice na edukacijskom tečaju namijenjenom predstavnicima/ama organizacija civilnog društva iz 7 država, uključujući Hrvatsku, koji će se održati u Daruvaru 19.11.-25.11.2016. Pravobraniteljica će tom prilikom održati izlaganje na kojem će ih upoznati s izazovima s kojima se susreće u radu i predstaviti iskustva dobre prakse. Najavljeno je sudjelovanje 20 predstavnika/ca organizacija civilnog društva u dobi između 18 i 30 godina koji se bave ljudskim pravima i ravnopravnošću spolova.