Uspostavljena suradnja s Inicijativnom mladih za ljudska prava

YIHRPredstavnici organizacije Inicijativa mladih za ljudska prava iz Zagreba, Josip Ivanović i Jasmina Đapo predstavili su svoj Programa praćenja i zagovaranja ljudskih prava, koji provode s ciljem poboljšanja stanja ljudskih prava u Hrvatskoj unaprjeđenjem društvenih mehanizama praćenja i zagovaranja ljudskih prava.

Institucija Pravobraniteljice se odazvala pozivu udruge da savjetodavnim putem pridonese provedbi trenutne faze projekta – prikupljanju podataka i istraživanja mehanizama zagovaranja ljudskih prava u većim gradovima Republike Hrvatske. Stečena iskustva Inicijativa namjerava iskoristiti kako bi bila u poziciji što stručnije, adekvatnije i profesionalnije pratiti i izvještavati o stanju ljudskih prava.

Savjetnik Josip Grgić je predstavnicima Inicijative približio zakonodavni i institucionalni okvir koji se odnosi na područje ravnopravnosti spolova u Republici Hrvatskoj te su razmijenjena iskustva iz prakse Pravobraniteljice i Inicijative. Načelno je dogovorena daljnja suradnja i moguće uključivanje Pravobraniteljice u provedbu Programa praćenja i zagovaranja ljudskih prava u dijelu koji se odnosi na područje ravnopravnosti spolova.