Održana 8. sjednica Operativnog programa "Učinkovitost ljudskih potencijala, 2014.-2020."

SibenikOdbor za praćenje Operativnog programa ,,Učinkovitost ljudskih potencijala, 2014.-2020“ (OPULJP) održao je 8. redovnu sjednicu u Šibeniku na kojoj je razmatrano trenutno stanje provedbe i godišnje izvješće za OPULJP i za Operativni program za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć (OP FEAD). U nastavku ovog dijela sjednice razmatrani su administrativni kapaciteti tijela u Sustavu upravljanja i kontrole korištenja ESF sredstava za 2014.-2010. i pregled napretka za pojednostavljenje troškovne opcije.

U drugom dijelu sjednice raspravljalo se o pojednostavljenju procedura u okviru ESF i priprema za korištenje sustava eFondovi, provedbi evaluacijskih aktivnosti OPULJP, aktivnosti informiranja i komunikacije u okviru OPULJP te pregledu aktivnosti vezanih uz postupak njegove revizije. 

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova uključena je u sastav stalnih promatrača/ica i savjetodavnih članova/ica ovog tijela. Ispred institucije Pravobraniteljice na 8. sjednici sudjelovala je rukovoditeljica službe za opće poslove Mladenka Morović.