Pravobraniteljica sudjelovala u raspravi o ženama u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici

STEM i ženeDanas je u Zagrebu ususret Međunarodnom danu žena, u organizaciji Ureda za informiranje Europskoga parlamenta u Republici Hrvatskoj, upriličena rasprava „Žene u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici“. Pozdravne govore održali su prodekan za znanost na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Gordan Gledec, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić i voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta Violeta Staničić.

Pravobraniteljica se u pozdravnom govoru osvrnula na potrebu promjene u odnosima među spolovima, osnaživanje žena te suzbijanje rodnih i seksualnih stereotipa i mitova, kako bi žene imale ravnopravne uvjete za konkuriranjem u STEM području rada i zapošljavanja. Na navedenome je posebno važno raditi iz razloga što se STEM područje percipira kao tradicionalno „muški“ sektor.

Nakon pozdravnih govora, u panel-raspravi su sudjelovali/e članovi/ce Europskog parlamenta Marijana Petir, Dubravka Šuica i Davor Škrlec, te znanstvenice Lea-Skorin Kapov i Ana Sović Kržić.

Iz medija:

ICM, 4.3.2017.

N1 TV, 3.3.2017.

HINA, 3.3.2017.

Index.hr, 5.3.2017.

Nacional, 3.3.2017.

MojPosao.net, 6.3.2017.

AkademijaArt, 3.3.2017.