Predstavljena Socijalna slika Grada Zagreba za 2014.

socslikaZG2015U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, u Europskom domu u Zagrebu održana je javna prezentacija socijalne slike Grada Zagreba za 2014. te je tom prilikom predstavljena publikacija pod nazivom „Dobra vladavina i socijalne inovacije kao odgovor na nove socijalne rizike“. Socijalna slika je dokument kojega izrađuje Socijalno vijeće Grada Zagreba te je rezultat rada Vijeća i suradnje s Gradom Zagrebom, a njezin cilj je praćenje socijalnih indikatora i pokazatelja kvalitete života građana i građanki.

 

Uvodno izlaganje je održao prof. Vlado Puljiz, predsjednik Socijalnog vijeća Grada Zagreba, koji se osvrnuo na procese globalizacije i decentralizacije naglasivši pritom važnost socijalnog investiranja kao i stvaranja socijalno odgovornog lokalnog društva.

Dr. sc. Jelena Matančević iz Centra za razvoj neprofitnih organizacija - CERANEO, prezentirala je socijalnu sliku Grada Zagreba po područjima i to: stanovništvo, kućanstvo i obitelj, stanovanje, odgoj i obrazovanje, zaposlenost i nezaposlenost, ekonomski pokazatelji, zdravstvena zaštita, socijalna zaštita te sufinanciranje projekata i programa. Ispred Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, prezentaciji je prisustvovala Martina Krnić.