Održan sastanak s dekanom Akademije za likovnu umjetnost Zagreb

Sastanak 16.06. webPravobraniteljica Višnja Ljubičić sastala se danas u prostorima Akademije za likovnu umjetnost Zagreb s dekanom izv.prof.art. Aleksandrom Battista Ilić i doc.atr. Tomislavom Buntakom, profesorom ALU-a, a povodom suradnje između dviju institucija u zajedničkom projektu vezano za promicanje načela ravnopravnosti spolova.

Tema sastanka bila je priprema zajedničkih projekata za obilježavanje 16 dana aktivizma koji se širom svijeta već dugi niz godina obilježava od 25. studenog do 10. prosinca, simbolično povezujući dva datuma radi isticanja ljudskih prava žena i njihovog prava na život bez nasilja.

Institucije i civilno društvo tih dana započinju javna događanja, akcije i kampanje kojima je za cilj osvijestiti javnost o problemu nasilja  i potaknuti odgovorne na bolju prevenciju i učinkovitiju zaštitu žena svih dobi od nasilja kojemu su mnoge od njih i dalje izložene.

Suradnja ima cilj da se u ovogodišnji program uključe studenti i studentice Akademije te svojim likovnim izričajem pokažu stav i pridruže se diskusiji o rodnoj ravnopravnosti. Nadalje, dogovoreno je da ćemo u zajedničkoj suradnji organizirati i natječaj za kiparsko rješenje nagrade godine u promicanju ravnopravnosti spolova.

Senzibilizacijom javnosti želi se poslati poruka nulte tolerancije na nasilje. Sastanku je nazočila           Jasmina Serdar, pravna savjetnica pravobraniteljice.