Održan sastanak s predstavnicama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

sastanak ekonomski fakultetPravobraniteljica je danas u svom uredu održala sastanak s Dubravkom Sinčić Ćorić i Ninom Pološki Vokić, profesoricama s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koje provode istraživanje kojem je cilj saznati koje prepreke žene i muškarci prepoznaju u kontekstu napredovanja žena u hrvatskom društvu.

Ukratko su predstavljene glavne aktivnosti unutar EU Progress projekta „Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj“ koji s parterima provodi Pravobraniteljica. Naglasak sastanka bio je na rezultatima triju istraživanjima koja su se provela u sklopu projekta i pripremnoj fazi za četvrto istraživanje. Profesoricama su predstavljene i radionice koje su posebno osmišljene za poslodavce/ke i poslovne žene i koje će se provoditi tijekom nadolazećih mjeseci.

Razgovaralo se i o diskriminaciji na tržištu rada i primjerima s kojima se institucija Pravobraniteljice svakodnevno susreće.  Istraživanje Ekonomskog fakulteta o preprekama razvoju karijere žena možete ispuniti ovdje.