Održana konferencija „Suzbijamo li diskriminaciju? Primjena Zakona o suzbijanju diskriminacije u Hrvatskoj“

suzbijamo li diskriminacijuPravobraniteljica Višnja Ljubičić danas je sudjelovala na konferenciji pod nazivom „Suzbijamo li diskriminaciju? Primjena Zakona o suzbijanju diskriminacije u Hrvatskoj“ u organizaciji Pučke pravobraniteljice. Pravobraniteljica Višnja Ljubičić je održala izlaganje na temu „Ovlasti Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova u suzbijanju diskriminacije“ u kojoj je ukratko predstavila temeljne ovlasti i glavne aktivnosti Pravobraniteljice.

 

Na konferenciji održanoj u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu, sudjelovali/e su predstavnici/e gotovo svih najvažnijih institucija koji se bave suzbijanjem diskriminacije u Republici Hrvatskoj. Osim Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić i Pučke pravobraniteljice Lore Vidović, sudjelovao je i predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH Branko Sočanac, pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, te predstavnici/e Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Ministarstva pravosuđa, Visokog prekršajnog suda RH, Općinskog radnog suda u Zagrebu, Županijskog suda u Zagrebu, Europske mreže tijela za suzbijanje diskriminacije (EQUINET), Zagreb Pride-a, Centra za mirovne studije, Novog sindikata, Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog novinarskog društva, Vijeća za elektroničke medije, te drugi stručnjaci i stručnjakinje iz područja ljudskih prava. Moderator III. sesije ("Tijela državne uprave i organizacije civilnog društva u borbi protiv diskriminacije") bio je zamjenik pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Goran Selanec.

Skup je poslužio kao izrazito korisna platforma za razmjenu iskustava i jačanje suradnje svih dionika koji rade na suzbijanju diskriminacije sa zajedničkim ciljem jačanja učinkovitosti anti-diskriminacijskih mehanizama u Republici Hrvatskoj.

Više informacija, galerija slika i prezentacije sa Konferencije na stranicama Pučke pravobraniteljice.

Attachments:
Download this file (Dnevni red_final.pdf)Program konferencije[ ]460 Kb