Javna rasprava o provedbi Strategije razvoja ženskog poduzetništva u RH, 2010.-2013.

minpoOdržan je sastanak Radne skupine u Ministarstvu poduzetništva i obrta povodom otvaranja javne rasprave o „Izvješću o provedbi Strategije razvoja ženskog poduzetništva u Republici Hrvatskoj, 2010. -2013.“ koje je obrazložila Jasminka Keser - načelnica Sektora za malo i srednje poduzetništvo, te o  „Strategiji razvoja ženskog poduzetništva u Republici Hrvatskoj, 2014. – 2020.“ koje je izložila dr.sc. Mirela Alpeza – direktorica CEPOR-a. Zdenka Lončar, pomoćnica ministra govorila je o dosadašnjim aktivnostima Ministarstva i pozvala prisutne da se uključe u javnu raspravu koja traje od 5.-20. svibnja 2014.

 

Sastanku je nazočila i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić te je predložila da se (osim dosadašnjih rezultata istraživanja Pravobraniteljice o rodno uravnoteženoj upravljačkoj strukturi trgovačkih društava u RH, 2011.) u analizu i ocjenu stanja  nove Strategije uključe recentni podaci iz istraživanja (2014) do kojih je došla u sklopu Progress-projekta "Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj" (Dismantling the Glass Labyrinth – Equal Opportunity Access to Economic Decision-making in Croatia). Projekt se odnosi na područje ravnopravnosti spolova na tržištu rada u Republici Hrvatskoj kojeg je osmislila i predložila Pravobraniteljica za  ravnopravnost spolova kao nezavisno tijelo zaduženo od Hrvatskog sabora za promicanje ravnopravnosti žena i muškaraca, a odobrila ga je i financijski pomaže Europska komisija.
Sastanku je prisustvovala i Mladenka Morović, voditeljica Službe za opće poslove, kao zamjena za pravobraniteljicu u članstvu Radne skupine Ministarstva zaduženog za izradu navedenih dokumenata.