sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

Pravobraniteljica u emisiji Hrvatska uživo o podzastupljenosti žena na upravljačkim pozicijama

HUZ10ozujka2014 studioPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić gostovala je u Hrvatskoj uživo vezano za temu podzastupljenosti žena na upravljačkim pozicijama te aktivnosti projekta koji provodi u suradnji s projektnim partnerima, a s ciljem postizanja uravnotežene zastupljenosti žena i muškaraca na rukovodećim pozicijama na kojima se donose društveno ili gospodarski važne odluke. Istraživanja HUP-a, kao i međunarodna istraživanja su pokazala da su strukture koje su imale uravnoteženu zastupljenost žena i muškaraca na rukovodećim položajima lakše podnijele krizu, donosile manje riskantne odluke te bile društveno odgovornije.

Pravobraniteljica je navela statistiku zastupljenosti žena na mjestima predsjednica upravnih (11%) i nadzornih (9%) odbora te naglasila da ih ima oko 35% na niže rangiranim upravljačkim pozicijama. U okviru projekta osim istraživanja, provodit će se i edukacije. Jedna od njih bit će edukacija liderica koja će se provesti uz pomoć britanske stručnjakinje Dorothy Dalton koja radi sa ženama lidericama, bilo u politici ili gospodarstvu, kako da budu što bolje mentorice drugim ženama koje se penju po hijerarhijskoj ljestvici te kako da se umreže. Pravobraniteljica je također naglasila da je pored HUP-a, jedan od partnera na projektu i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava iz razloga što projekt uključuje i regulatorni segment kojim će baza podataka koja će se prikupiti tijekom projekta biti temelj za donošenje mjera unutar sustava.

U emisiji je prikazan i spot snimljen u okviru projekta.
 
S pravobraniteljicom je u studiju gošća bila i direktorica granske HUP Udruge i voditeljica UN-ovog Global Compacta za Hrvatsku, Maja Pokrovac.

Link na Hrvatska uživo (10.03.2014.) preko Televizija na zahtjev