sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

Izjava pravobraniteljice povodom verbalnog napada na Janicu Kostelić

logoprsmaliPravobraniteljica za ravnopravnost spolova dala je izjavu za Jutarnji list povodom verbalnog napada na državnu tajnicu Janicu Kostelić.

"Osuđujem svaki način izražavanja u javnom prostoru kojim se osobno nezadovoljstvo pojedinca ili grupe načinom rada neke javne osobe temelji na vulgarnim, prostačkim i nekulturnim izrazima kojima se nastoji poniziti ili uvrijediti osoba po bilo kojoj osnovi. Osuđujem i svaki napad u kojem se grupa okomljuje na jednu osobu čime se stvara neprijateljsko okruženje u kojem se ta osoba osjeća nesigurno, kao što je državna tajnica Janica Kostelić i sama posvjedočila. Neprimjereno je što su počinitelji smatrali opravdanim da sportske uspjehe Janice Kostelić iz vremena njezine sportske karijere omalovaže u jednom vulgarnom kontekstu.

 

Neslaganje s bilo kime o bilo čemu pa tako i vođenje Središnjeg državnog ureda za šport od strane državne tajnice povod je za raspravu koja se mora temeljiti na kulturnoj i argumentiranoj komunikaciji usmjerenoj prema traženju boljih dogovora i rješenja.

Ovaj slučaj pokazuje da se ovakvim neprimjerenim načinom izražavanja služe oni koji nemaju argumenata za raspravu i koji to skrivaju udružujući se u veće grupe kako bi se osjećali jačima. Iako je izražavanje nezadovoljstva legitimno, divljaštvo u svim oblicima treba suzbijati pa tako i ovo ponašanje koje je potpuno neprihvatljivo i treba ga sankcionirati.

Attachments:
Download this file (Jutarnji list, 13.6.2017.pdf)Jutarnji list, 13.6.2017.pdf[ ]1580 Kb