sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

Otvoreno pismo uredniku "Identiteta"

U nezavisnom časopisu "Identitet", kojeg izdaje Srpski demokratski forum, u broju 162 od 20. ožujka 2012. objavljen je tekst autorice Đurđe Knežević pod nazivom "Hrvatska kao Baltimore". Iz razloga što je u tom tekstu izražen vrlo subjektivan, omalovažavajući stav prema radu organizacija civilnog društva koje se bave promicanjem i zaštitom od diskriminacije temeljem spola i spolne orijentacije, samo zato što surađuju s Uredom pravobraniteljice za ravnopravnost spolova koji je i osnovan kao mehanizam i neovisno tijelo za zaštitu od diskriminacije tim temeljima, te zbog neistina i manipulacije pojedinim informacijama o meni osobno, smatrala sam da bi moglo doći do potpuno pogrešne percepcije javnosti o mom radu, kompetenciji i namjerama, te da bi se time naštetilo i ugledu Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Stoga sam kao reakciju uputila otvoreno pismo uredniku Identiteta koje je objavljeno u broju 163/164 od 15. travnja 2012. kako bih, prvenstveno zbog čitatelja i čitateljica časopisa, demantirala neistine iz članka. Međutim, smatram da i šira javnost ima pravo biti upoznata sa stavovima kojima autorica, koristeći se medijskim prostorom, na ovako neargumentirani način nastoji obezvrijediti tuđi rad i značaj i dovodi u nezahvalnu situaciju one koje napada da se moraju braniti od neistina i podmetanja ili ih ignorirati i „izgledati krivi“.

Stoga smatram neophodnim da na službenim web stranicama, koje služe informiranju javnosti, objavim članak autorice, kao i svoje reagiranje na isti, a u cilju informiranja javnosti i predstavnika/ca organizacija civilnog društva koji/e su prozvani.

Otvoreno pismo pravobraniteljice uredniku časopisa "Identitet", objavljeno je u br. 163/164/15.4.2012.