Pravobraniteljica dodijelila MAMFORCE certifikate HBOR-u, HAKOM-u i HUP-u

Mamforce svibanjPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić dodijelila je u Europskom domu MAMFORCE certifikate HAKOM-u, HBOR-u i HUP-u. Dodjeli MAMFORCE certifikata prethodilo je višemjesečno ispitivanje nekoliko važnih točaka kako za zaposlenike/ice, tako i za kompanije. Iako nije lako zadovoljiti sve kriterije, prema analizi Spona Codea, HAKOM, HBOR i HUP pokazali su posebnu spremnost za odgovorno upravljanje, podršku i fleksibilnost u usklađivanju privatnih i poslovnih obaveza svojih zaposlenica/ka, kao i odgovornost prema obitelji i obiteljskim obavezama.

 

Pravobraniteljica je u svom govoru naglasila važnost europskog projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života“, u sklopu kojeg su dodijeljeni certifikati. Istaknula je kako je bitno da su u proces MAMFORCE audita uključene institucije iz javnog sektora, što ne bi bilo moguće bez podrške EU koja kroz podršku aktivno doprinosi rješavanju prepoznatih problema u zajednici.

"Napredak se oslanja na bogatstvo različitosti, a to uključuje i sudjelovanje žena, njihovog potencijala, njihovog znanja i vještina na svim razinama. Ustaljena percepcija uloga u privatnom i poslovnom svijetu nije održiva, stoga je ravnopravnija raspodjela obaveza vezanih uz obitelj i posao naša zajednička odgovornost", upozorila je pravobraniteljica Višnja Ljubičić.

U ime HBOR-a MAMFORCE certifikat preuzela je Jelena Tušek, samostalna stručna suradnica za podršku procesa upravljanja ljudskim potencijalima. U ime HUP-a priznanje je preuzela Nataša Novaković, direktorica za radne odnose i ljudske potencijale, a ispred HAKOM-a bio je predsjednik Upravnog vijeća Dražen Lučić.

Okupljenima se također obratila i državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević.

Iz medija:

She.hr, 11.5.2017.

direktno.hr, 11.5.2017.

Zagrebancija, 11.5.2017.

Mamforce, 10.5.2017.

HAKOM, 10.5.2017.

RTL Danas, 10.5.2017.

Sesvete danas, 10.5.2017.

 

Attachments:
Download this file (Privredni vjesnik, 15.5.2017.pdf)Privredni vjesnik, 15.5.2017.pdf[ ]367 Kb