Rezultati Progress projekta predstavljeni u Varaždinu

ProgressVarazdinprosinacU Varaždinu su danas predstavljene glavne aktivnosti provedene tijekom dvogodišnjeg EU Progress-projekta "Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj" čija je nositeljica Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Goran Selanec, zamjenik pravobraniteljice, izložio je rezultate istraživanja u sklopu projekta u najznačajnijim trgovačkim društvima u Hrvatskoj. Uz rezultate istraživačko-analitičke faze u projektu predstavljena je i Baza poslovnih žena.

Naglašeno je da će Baza poslovnih žena promicati načela različitosti i uključivosti na upravljačkim razinama, razvijati čvrste mreže poslovnih liderica predanih načelu uključivosti i raznolikosti na najvišim razinama poslovnog odlučivanja i davati podršku unaprjeđivanju i učvršćivanju postojećih kanala razvoja, pronalaženja i izbora visoko stručnih kandidatkinja za upravljačka tijela.

Pravobraniteljica projekt provodi u partnerstvu s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, Hrvatskom udrugom poslodavaca i Institutom za razvoj tržišta rada. S partnerima je kroz niz projektnih aktivnosti tijekom dvije godine radila na osvješćivanju i promicanju potrebe za uravnoteženom zastupljenošću žena i muškaraca na upravljačkim pozicijama u trgovačkim društvima. Predstavljanju su nazočile i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, Nina Begičević Ređep i Jasminka Porobija, direktorica regionalnog ureda HUP-a Varaždin.

Iz medija:

Podzastupljenost žena na rukovodećim pozicijama još je uvijek izuzetno visoka, Varaždinski.rtl.hr, 18.12.2015.

Samo 17% žena na upravljačkim mjestima, aktualno.hr, 17.12.2015

Regionalni Dnevnik, HRT, 17.12.2015.