Konferencija „Žene u poslovnom svijetu – doprinos korporacijskoj i poduzetničkoj uspješnosti“

deloittekonfKonzultantsko-revizorska tvrtka Deloitte, Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Raiffeisenbank Austria d.d. održali su danas zajedničku konferenciju „Žene u poslovnom svijetu – doprinos korporacijskoj i poduzetničkoj uspješnosti“ posvećenu poduzetnicama i ženama na rukovodećim pozicijama koje su postigle izniman uspjeh u različitim poslovnim područjima na području Hrvatske, BiH i Slovenije. Na konferenciji je istaknuto da bez ravnopravnosti spolova nema zdravog poslovnog upravljanja i unaprjeđenja održivog rasta te da je pružanje jednakih mogućnosti ženama sastavni dio uspješnog i konkurentnog gospodarstva.

 

Predstavljene su i aktivnosti Kluba izvršnih direktorica – Delloite SheXO Club čiji je program namijenjen razvoju, umrežavanju i rastu žena na izvršnim pozicijama. U sklopu konferencije, EBRD i RBA službeno su potpisali i kreditnu liniju dizajniranu za poduzetnice.

Na panelu „Kako raznolikost utječe na poslovanje“ svoje iskustvo podijelila je i Sonja Šmuc, izvršna direktorica slovenskog Združenja Manager, inače i suradnica mnogih aktivnosti unutar EU Progress projekta „Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj“ koji je u protekle dvije godine provodila Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.