Predstavljen projekt izrade Baze poslovnih žena

presicaHUP05112015WEBPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić i Hrvatska udruga poslodavaca predstavili su danas projekt izrade Baze poslovnih žena. Hrvatska Baza poslovnih žena radi se po uzoru na već postojeće slične baze u svijetu poput onih Global Board Ready Women inicijative ili European Network for Women in Leadership u sklopu šireg projekta "Uklanjanje staklenog labirinta - jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj" financiranog Progress programom Europske unije.

„S Bazom poslovnih žena želimo dodatno potaknuti zapošljavanje žena na upravljačkim pozicijama na kojima su one još uvijek značajno podzastupljene. Izradom javno dostupne Baze poslovnih žena dokazat ćemo da na tržištu itekako postoji dovoljno sposobnih i kvalificiranih žena s respektabilnom karijerom i postignućima koje mogu preuzeti najodgovornije pozicije u kompanijama.“, naglasila je pravobraniteljica Višnja Ljubičić.   Hrvatska Baza poslovnih žena sastojat će se od osobnih profila žena koje su zadovoljile unaprijed definirane kvalifikacijske kriterije, bit će javna i bit će ju moguće pretraživati, a ažurirat će se dva do tri puta godišnje.
 
„Čitav niz istraživanja koja se provode u svijetu dokazao je da veći broj žena na rukovodećim pozicijama donosi mnogostruke koristi kompanijama. Hrvatska udruga poslodavaca suradnjom s Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova na ovoj i drugim aktivnostima želi aktivno doprinijeti poticanju tvrtki na zapošljavanje većeg broja ženskih menadžera. To može pomoći tvrtkama da dodatno unaprijede poslovanje, ali ima i pozitivan utjecaj na cjelokupnu ekonomiju i društvo.“, poručila je Gordana Deranja, predsjednica HUP-a.
 
U ime ambasadorica projekta Baze poslovnih žena skupu se obratila Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora: „Pozivam sve žene da se uključe u projekt jer će Baza imati toliku snagu koliko lista žena u Bazi bude veća. Baza treba postati platforma koja promovira borbu za ravnopravnost spolova jer mi jesmo jednake, ali nismo ravnopravne.“
 
Uvjeti koje je potrebno ispuniti za uvrštavanje u Bazu poslovnih žena dostupni su na www.staklenilabirint.prs.hr a sve poslovne žene zainteresirane za uvrštavanje na tu prestižnu listu svoje prijave mogu poslati na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prvi krug poziva u Bazu traje od 5. studenog 2015. do 5. siječnja 2016.

Iz medija:

Baza poslovnih žena važan je korak do većeg broja žena na upravljačkim pozicijama, Poslovni dnevnik, 29.11.2015.

Zaposlimo Hrvatsku, prijavite se u Bazu poslovnih žena, Mamforce, 13.11.2015.

Dnevnik HTV 1, 7.11.2015.

Hrvatska dobiva Bazu poslovnih žena i više žena na upravljačkim pozicijama, Glas Slavonije, 6.11.2015.

Od sada lakše do žena koje su sposobne odmah preuzeti upravljačke funkcije, Liderpress, 5.11.2015.

Predstavljena Baza poslovnih žena, samo 9 posto žena na rukovodećim pozicijama, H-alter, 5.11.2015.

Otvoren prvi krug natječaja za prijave u "Bazu poslovnih žena", limun.hr, 5.11.2015.

S Bazom poslovnih žena do većeg broja žena na upravljačkim pozicijama, Republica.eu, 5.11.2015.

Bazom poslovnih žena potaknuti zapošljavanje žena na upravljačkim pozicijama, HRT, 5.11.2015.

Predstavljanje natječaja za prvu elektronsku Bazu poslovnih žena, ZagrebIN, 5.11.2015.

S Bazom poslovnih žena do većeg broja žena na upravljačkim pozicijama, HUP, 5.11.2015.

S Bazom poslovnih žena do većeg broja žena na upravljačkim pozicijama, ezadar, 5.11.2015.

Otvoren prvi krug natječaja za prijave u "Bazu poslovnih žena", HINA, 5.11.2015.