Sastanak povodom prve Pro Women konferencije

ProWomenKonferencijaWEBPravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sastala se danas s Đurđicom Marković i Marinom Bolančom, organizatoricama Pro Woman konferencije koja će se održati u Zagrebu u kinu Europa, 28. listopada 2015. Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova službena je pokroviteljica prve Pro Woman konferencije, a za prisutne sudionike/ice konferencije održat će i uvodni govor. S obzirom na to da se konferencija bavi položajem žene u društvu, na tržištu rada i obitelji danas, Pravobraniteljica je izložila postignuća iz EU Progress projekta „Uklanjanje staklenog labirinta – jednakost prilika u pristupu pozicijama ekonomskog odlučivanja u Hrvatskoj“.

Ovaj projekt bio je prvi Progress-projekt u području ravnopravnosti spolova na tržištu rada u Hrvatskoj, a njegov je dvogodišnji značaj mjerljiv na europskom, nacionalnom, ali i na regionalnom nivou.

Pravobraniteljica je dala i sadržajne preporuke za što uspješniju i kvalitetniju konferenciju te sugerirala problematiku razvoja kritičnog gledateljstva prema medijskom sadržaju kao jednu od ključnih tema koje bi konferencija trebala pokriti. Dogovorena je i daljnja suradnja između institucije Pravobraniteljice i organizatorica jer bi se Pro Woman konferencija trebala u kontinuitetu održavati svake godine.

Više na "Prva Pro Women konferencija", Business Club