NAJAVE

Najava potpisivanja Sporazuma o suradnji s Agencijom za elektroničke medije

zeneimedijiAEMPravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, sudjelovat će na svečanom predstavljanju nove internetske stranice "Žene i mediji" Agencije za elektroničke medije koje će se održati u muzeju Mimara u Zagrebu, u četvrtak, 4. srpnja 2019. u 11:00 sati. U sklopu predstavljanja stranice potpisat će se Sporazum o suradnji svih institucija i organizacija koje su sudjelovale u nastajanju internet stranice, uključujući i instituciju Pravobraniteljice, te održati okrugli stol „Žene u hrvatskom društvu“. Događanje je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović.

NAJAVA predstavljanja Medijskog kodeksa - 8.3.2019.

najava8martPovodom obilježavanja Međunarodnog dana žena

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova

organizira svečano predstavljanje Medijskog kodeksa-vodiča za profesionalno i senzibilizirano izvještavanje o slučajevima nasilja prema ženama i femicidu,

8. ožujka 2019. u 11 sati u prostorijama HND-a, Perkovčeva 2.

U okviru EU projekta„Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama“ kojeg financira Europska komisija iz Programa o pravima, jednakosti i građanstvu REC (Rights, Equality and Citizenship) Europske unije, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, nositeljica projekta, organizirala je predstavljanje Medijskog kodeksa-vodiča za profesionalno i senzibilizirano izvještavanje o nasilju prema ženama i femicidu.

Opširnije...

NAJAVA konferencije "Ravnopravnost je bolja za sve"

ikealogokonfPravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, sudjeluje na konferenciji "Ravnopravnost je bolja za sve" koju je uoči Međunarodnog dana žena organizirala IKEA Hrvatska. Pravobraniteljica sudjeluje u panelu: Kako možemo unaprijediti poslovanje uz pomoć rodne ravnopravnosti? Više o konferenciji na linku ovdje >>

Najava izlaganja pravobraniteljice i prikazivanja dokumentarnog filma "Ravnopravnost"

logoprsmaliU organizaciji Veleposlanstva Republike Francuske u Hrvatskoj i Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje – CESI u Kući Europe će se 7. veljače 2018. s početkom u 9:30 održati skup pod nazivom „Uskladiti profesionalni i obiteljski život – Kako unaprijediti profesionalnu jednakost između muškaraca i žena u našim današnjim europskim društvima?». Na skupu će govoriti pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske, Višnja Ljubičić, koja će predstaviti zaključke iz svog rada na pomirenju između profesionalnog i privatnog života, sveučilišni profesori Jean i Nicole Gadrey, koji će predstaviti svoju viziju situacije vezano uz primanja žena na današnjem tržištu rada, veleposlanici Francuske, Philippe i Corinne Meunier, zajednički akreditirani u Hrvatskoj, koji će govoriti o vlastitom iskustvu, nositelji europskog projekta JUMP « Juggling Motherhood and Profession» koji će predstaviti neke od najboljih praksi prepoznatih u Hrvatskoj, Italiji, Španjolskoj i Grčkoj te Ženska grupa Karlovac «KORAK» koja će predstaviti svoju novu uslugu čuvanja djece namijenjenu osobama koje su u potrazi za poslom.

Opširnije...