NAJAVE

Važna obavijest građanima i građankama koji se žele obratiti Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova

covid19Obavještavamo sve građane i građanke da temeljem Upute za rad tijela državne uprave u vezi s pojavom bolesti COVID-19, Ministarstva uprave od 19. ožujka 2020., Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova do daljnjeg ne prima stranke u svom uredu na adresi Preobraženska 4. Međutim, stranke se Pravobraniteljici i dalje mogu obraćati telefonskim putem (na broj 014848100), putem elektroničke pošte na ravnopravnost(at)prs.hr ili putem Internet obrasca dostupnog na službenoj web stranici http://www.prs.hr/index.php/kontakt/obrazac-za-prituzbu.

 

Važna obavijest o privremenoj obustavi rada ureda Pravobraniteljice zbog oštećenja u potresu

covid19Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova obavještava sve građane i građanke da zbog oštećenja nastalih tijekom potresa od 22. ožujka 2020., prostorije ureda nisu sigurne za rad i boravak djelatnika/ca te primanje stranaka. Zbog toga će ured Pravobraniteljice u Preobraženskoj 4 privremeno biti zatvoren. Kontaktirat nas, za sada, možete poštom i na službenu e-mail adresu. Zbog okolnosti vezanih uz posljedice potresa kao i mjere prema Preporuci Ministarstva uprave za rad tijela državne uprave u vezi s pojavom koronavirusa COVID-19, Pravobraniteljica će organizirati rad sukladno mogućnostima. Odluku o ponovnom normalnom radu ureda donijet će nakon što stručne službe procijene sigurnosnu situaciju zgrade i prostora te sukladno i svim ostalim mjerama vezanim uz epidemiju virusa. Molimo za strpljenje.

NAJAVA predstavljanja Medijskog kodeksa - 8.3.2019.

najava8martPovodom obilježavanja Međunarodnog dana žena

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova

organizira svečano predstavljanje Medijskog kodeksa-vodiča za profesionalno i senzibilizirano izvještavanje o slučajevima nasilja prema ženama i femicidu,

8. ožujka 2019. u 11 sati u prostorijama HND-a, Perkovčeva 2.

U okviru EU projekta„Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama“ kojeg financira Europska komisija iz Programa o pravima, jednakosti i građanstvu REC (Rights, Equality and Citizenship) Europske unije, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, nositeljica projekta, organizirala je predstavljanje Medijskog kodeksa-vodiča za profesionalno i senzibilizirano izvještavanje o nasilju prema ženama i femicidu.

Opširnije...

Najava potpisivanja Sporazuma o suradnji s Agencijom za elektroničke medije

zeneimedijiAEMPravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, sudjelovat će na svečanom predstavljanju nove internetske stranice "Žene i mediji" Agencije za elektroničke medije koje će se održati u muzeju Mimara u Zagrebu, u četvrtak, 4. srpnja 2019. u 11:00 sati. U sklopu predstavljanja stranice potpisat će se Sporazum o suradnji svih institucija i organizacija koje su sudjelovale u nastajanju internet stranice, uključujući i instituciju Pravobraniteljice, te održati okrugli stol „Žene u hrvatskom društvu“. Događanje je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović.

NAJAVA konferencije "Ravnopravnost je bolja za sve"

ikealogokonfPravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, sudjeluje na konferenciji "Ravnopravnost je bolja za sve" koju je uoči Međunarodnog dana žena organizirala IKEA Hrvatska. Pravobraniteljica sudjeluje u panelu: Kako možemo unaprijediti poslovanje uz pomoć rodne ravnopravnosti? Više o konferenciji na linku ovdje >>