sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

Danas obilježavamo Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

UN WomenDanašnjim obilježavanjem Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama počinje tradicionalna svjetska kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ koja traje od 25.11. do 10.12. - Međunarodnog dana ljudskih prava. Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se od 1999. (na inicijativu UN-a) u znak sjećanja na sestre Mirabel koje je dao ubiti diktator Rafael Trujillo u Dominikanskoj republici 1960. U sklopu međunarodne kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama koja se održava od 1991. (na inicijativu Women's Global Leadership Institute) obilježavaju se i 1. prosinca - Svjetski dan borbe protiv AIDS-a i 6. prosinca - godišnjica montrealskog masakra.

UN Women promovirat će kampanju putem društvenih mreža na način postavljanja „selfie“ fotografija s porukom: „Nosim narančasto jer....“. , tako što će se postavljati  tzv. Selfiji na Twitter i Facebook profile s tekstom “Nosim narančasto jer......”.

Digitalnoj kampanji UN-a pridružit će se institucija Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova u suradnji s Veleposlanstvom Velike Britanije i u toku sutrašnjeg dana postaviti  tzv. Selfije na Twitter i Facebook profil. Pozivamo i vas da se pridružite ovoj globalnoj akciji.