sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

2. studeni - Europski dan jednakih plaća

genderwagewatchersEuropska komisija je proglasila 2. studenog 2015. Europskim danom jednakih plaća iz razloga što je u zemljama EU jaz u plaćama između žena i muškaraca u prosjeku 16,3%, što znači da simbolično žene prestaju zarađivati od 2. studenog do kraja godine. Europska komisija želi ovim danom skrenuti pozornost na postojeći jaz u plaćama i njegove uzroke.

Pokrenuta je i web stranica Gender Wage Watchers koja detaljno pokazuje kretanja vezana uz jaz u plaćama u zemljama EU, analize i preporuke kao i informacije o mreži - EU Network Gender Wage Watchers – koja se sastoji od stručnjaka i stručnjakinja koji rade u cilju uklanjanja jaza u plaćama.

Ideja mreže je da kroz zajedničko učenje, članovi/ce prošire svoja znanja o ovoj temi, da pronalaze rješenja i osvještavaju o problemu u svojim zemljama.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, članica je mreže stručnjaka i stručnjakinja i partnerica udruzi CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje na projektu Gender Wage Watchers.

Link na website Gender Pay Gap >>

Infografika >>

Facebook stranica >>