sklonista
povjerenstva
koordinatori

Posjetite nas na:

fb yt twitter gplus

zene i mediji logo

Održani sastanci Odbora za pravosuđe i Odbora za prava, jednakost i građanstvo u Bruxellesu

ekU Bruxellesu su 13. veljače održani sastanci predstavnika/ica Europske komisije s Odborom za pravosuđe i Odborom za prava, jednakost i građanstvo. Sastanku su kao predstavnice Republike Hrvatske prisustvovale Andrea Posavec Franić, ravnateljica Pravosudne akademije, Mirna Minauf, viša stručna savjetnica Uprave za europske poslove, međunarodnu i pravosudnu suradnju Ministarstva pravosuđa i Ankica Kuna, viša stručna savjetnica unutar Sektora za projekte Glavnog Tajništva Ministarstva pravosuđa.

 

Na sastanku Odbora za prava, jednakost i građanstvo predstavljen je Godišnji program rada za 2015. godinu u kojem je Europska komisija objasnila da će projekti u okviru Programa za prava, jednakost i građanstvo biti podijeljeni u dvije osnovne stavke: osiguranje zaštite prava i jačanje ovlasti građana/ki EU i promocija zabrane diskriminacije i jednakost. Pozivi za dostavu prijedloga projekata po ovim stavkama bit će objavljivani na web stranici.  

U planiranom razrezu proračunskih sredstava za 2015. godinu u sklopu stavke Osiguranje zaštite prava građana/ki i njihovo osnaživanje predviđeno je 43% sredstava planiranih za 2015., a za stavku Promoviranje anti-diskriminacije i jednakosti predviđeno je 57% sredstava planiranih za 2015. godinu, sve navedeno u okviru godišnjeg Programa kojim je predviđeno financiranje projektata u ukupnom iznosu od 56.323.637 eura.